A Mamisuli pszichológusa válaszolt

Egész éjjel sír, ha nem szopizhat

A probléma, amivel hozzád fordulok, valószínűleg sok anyukát érint, ezért szeretném kérni, hogy a választ tegyék közzé a Mamisuliban is.
Azért fordulok hozzád, mert tudom, hogy te azon kívül, hogy pszichológus és anyuka vagy, egyben szoptatási tanácsadó is, ezért bízom benne, hogy minden szempontból helyesen tudod értékelni a helyzetet.


Kislányom most kilenc hónapos, igény szerint szopik. Már a kezdet kezdetén is mindig elaludt szopizás közben, nagyon gyakori volt nálunk, hogy ezért egy szopizás több mint egy óra volt, de akár kettő is. Persze ebből a korból már kinőtt, de még mindig nagyon sokáig cumizik a mellemen, mielőtt elaludna. Ez nem is jelentett mindaddig problémát, amíg az esti altatás után hajnalig aludt. De körülbelül féléves korára kialakult az, ami ma is zajlik: alighogy kijövök a szobájából, már sír, hív vissza.

Próbálkoztam néha másként elaltatni (ringatni, csak mellette maradni és babusgatni, apját beküldeni), de annak mindig iszonyú ordítás lett az eredménye, végül is csak a szopizás jó neki. Gondoltam rá, hogy lefekszem vele együtt aludni, de egy felnőtt embernek nagyon sok az az alvás, ami egy kisbabának kell (sokszor még délután is együtt alszunk, mert ha elveszem tőle a mellem, azonnal kap utána, és ha nem kapja vissza, felébred). Meg hát dolgom is lenne, tanulni is kellene, meg némi egyedüllétre is vágyom a párommal. Normális dolog, hogy egy kisbaba még kilenc hónapos korában is ennyire cumizós, egyáltalán normális, hogy még mindig csak a mellemen tud elaludni?

A válasz itt olvasható.