Augusztusban ingyenesen letölthető szakmai cikkek

A Mary Ann Liebert Rt., a Breastfeeding Medicine c. szakmai folyóirat kiadója a Szoptatás Világhetének tiszteletére ingyenes on-line hozzáférést tesz lehetővé a folyóirat valamennyi eddig megjelent számához egész augusztusban. A Brestfeeding Medicine az Academy of Breastfeeding Medicine hivatalos lapja.

Az Academy of Breastfeeding Medicine 2006-ban indította útjára szakfolyóiratát azzal a céllal, hogy segítse az orvosokat a szoptatás valamennyi bonyolult összefüggésének és megértésében.
A Breastfeeding Medicine felöleli a szoptatás összes – mind az anyával, mind a csecsemővel kapcsolatos – orvosi vonatkozását.

A Breastfeeding Medicine eredeti kutatási eredményeket, áttekintő és esettanulmányokat tesz közzé, amelyek felölelik a laktációs medicinához tartozó témák széles spektrumát, többek között: a szoptatás járványügyi és élettani hasznát; a mesterséges táplálás egészségügyi kockázatait; a szoptatás hatásait a fizikai és lelki egészségre; a szoptatás támogatását egészségben – betegségben; indikációkat és kontraindikációkat; a szoptatás és gyógyszerszedés kérdéseit; valamint a kapcsolódó társadalmi, kulturális és gazdasági témákat.

Az eddig megjelent lapszámok augusztus hónapban a http://www.liebertpub.com/bfm címről letölthetők.