Hogyan dolgozzunk otthonról anélkül, hogy teljesen megőrülnénk

avagy ezt tanította nekem a teljes munkaidős állásom, 3 gyermekem, 1 kutya és egy hörcsög

Írta: “Lisa-Jo”, a simplemom.net vendégposztjában. A magyar cikk egyik fele a posztra reagáló édesanya, Ann álláspontja, részlet a hozzászólásokból.

Lisa-Jo és férje életét három gyerek tölti meg energiával, és ugyancsak ők teszik igazi kihívássá gyakori utazásaikat, valamint miattuk érzi úgy Lisa-Jo, hogy a gyerekvállaláshoz járnia kellene egy szuperhős-öltözéknek. Annak ellenére, hogy Lisa-Jo a DaySpring cég közösségi média menedzsere és az (in)courage weboldal közösségi menedzsere, az anyaságot tartja a legfontosabb státuszának, kaotikus mindennapjaikról pedig a lisajobaker.com-on blogol.

Lisa-Jo írását az egyik hozzászóló, Ann véleményével tűzdeljük meg, aki sokszor teljesen másképp látja az otthonról dolgozó anyák (work-at-home-moms, WAHM) napjait és prioritásait – jól kiegészíti egymást a két vonulat!

LISA-JO: A nem túl nagy gyerekszoba sarkában lévő asztalnál ülve dolgozom. Teljes munkaidőben. Illetve általában még többet. Már vagy három éve. A Hallmark egyik leányvállalata, a DaySpring közösségi média ügyeit és stratégiai kapcsolatait menedzselem – na meg az (in)courage weboldalét. Ez a legkiteljesítőbb állás, amit valaha betöltöttem.
Miközben persze arra vágyom, hogy egy Martha Stewart stílusú irodám legyen otthon, igyekszem minden projektem során működőképessé tenni az életet a Lego-kupacok és játékbabák közt.
Most éppen a szomszéd szobában alszik totyogókorú, göndör kislányom, délután pedig megyek a két fiamért, hogy hazahozzam őket az oviból és az iskolából, és teletömjem itthon a bendőjüket. Egy hörcsög pörgeti éppen a mókuskerekét, a konyhában pedig tegnap este óta vár az asztalon a mosatlan.
Jó nap ez a mai. De sajátos ritmust kell felvenni ahhoz, hogy ezt így érezzem.
Következzen tehát mindaz, amit az elmúlt három év tapasztalataiból leszűrtem: így dolgozom én otthonról a józan eszem megőrzése mellett.

ANN: Szia Lisa-Jo!
Nem akarom megcáfolni a tapasztalataidat – de én annyira másként élem meg ezeket!
Íme az én tippjeim az otthonról munkához.
Amit rólam tudni kell: egyedülálló anya vagyok egy ovis gyermekkel, részmunkaidős munkával.

A folytatás a La Leche Liga oldalán olvasható.