Hogyan szoktassuk le kisbabánkat az éjszakai felsírásokról

12 jótanács azokhoz a babákhoz, akik egész éjszaka szopni akarnak

A gyakori éjszakai szopás elsõsorban a sok törődést igénylõ babákra jellemző. Az ő szemükben a szopás olyan, mintha kedvenc éttermüket látogatnák meg.
A hely atmoszférája kellemesen békés, a pincér már ismerős, az étel kitűnő, és odavannak az étterem szolgáltatásaiért. Ugyan ki haragudhatna az egész éjjel szopni akaró kicsi ínyencre? Ha mégsem vagy teljesen megbékülve a helyzettel, gondold át az itt következõket:

1. Mivel is állunk hát szemben? Mennyire „probléma” az éjszakai szoptatás?

Ennek az intenzív éjszakai gondoskodást igénylő életszakasznak előbb-utóbb vége lesz. Egyszer egészen biztosan eljön az a nap, amikor te is és kisbabád is át fogjátok aludni az éjszakát. De ha másnapra annyira kialvatlan vagy, hogy szinte semmire nem vagy használható, utólag haragszol magadra (és kisbabádra) az éjszakai külön program miatt, és a családod többi tagjához fűződő viszonyod is erősen zilált kezd lenni, akkor valószínűleg tényleg változtatnod kell éjszakai szoptatási menetrendeteken.

Ha valami miatt utólag haragszol magadra, akkor azon változtatni kell! – Ezt a gyereknevelési alapelvet jó pár gyerekkel ezelőtt sajátítottuk el.

Még ha azt nem is tudod elérni, hogy kisbabád az egész éjszakát átaludja, abban segíthetsz neki, hogy legalább kevesebbet szopjon éjszaka, ezáltal talán valamivel elviselhetőbbé válik számodra a helyzet. Hogy hogyan lehet ezt elérni?

Íme néhány ötlet:

A cikk teljes szövege a La Leche Liga honlapján olvasható.