Ikrek szoptatása

Megrémítheti a hír, amikor megtudja, hogy ikreket vár. Hirtelen sok elvárása, terve és korábbi döntése megváltozik. Az a döntése azonban, hogy szoptatni fog, nem kell, hogy megváltozzon. A humán tej különösen fontos az ikrek számára, hiszen ők gyakran kis súllyal születnek, és szükségük van az emberi tej által biztosított összes egészségi előnyre. Ezen túl a szoptatás segíthet Önnek megteremteni a különleges és szükséges köteléket mind a két kisbabájával. Sok édesanya szoptatja ikreit csodálatos eredményekkel; Ön is élvezheti kisbabái táplálásának ezt a csodálatos módját!

A kezdet

A minél korábbi és gyakori szoptatás a legjobb indítás a szoptatáshoz. Az azonban, hogy a kisbabáinak olyan egészségügyi problémai vannak, amik szükségessé teszik, hogy el legyenek választva Öntől, nem jelenti azt, hogy fel kellene adnia a szoptatás gondolatát.
Ha szükség van fejésre, azért mert egyik vagy mindkét babának nehézsége van a szopással, akkor használjon nagy teljesítményű elektromos mellszívót mindkét mellén minden két vagy három órában napközben és legalább egyszer éjjel.
A tejtermelést a szopások (vagy a fejések) száma szabályozza, ami stimulálja a mellet. Ezért van az, hogy ikrek anyukái szinte mindig tudnak elegendő tejet biztosítani mindkét babájuk számára.

Folytatás a La Leche Liga oldalán