Ki a babák barátja?

Dr. Sinkó Melinda

Bababarát festék, bababarát szállás, bababarát áruház, bababarát főiskola, lépten-nyomon találkozhatunk ezekkel a kifejezésekkel. De mitől lesz bababarát egy kórház? Ennek szigorú szabályai vannak!

Várandósság idején fontos, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahol biztonságban érezzük magunkat, és kiválaszthassuk azokat a segítőket, akik figyelnek ránk. Érdemes arra is tekintettel lenni, hogy a szülés utáni napokban szintén a legkorszerűbb ellátást kapjuk.

A bababarát kórházakban számíthatunk arra, hogy már várandóságunk alatt szóba kerül a szoptatás. A legtöbb helyen van szülés felkészítő tanfolyam, ezeken a szoptatásról is mindig esik szó.

A bababarát kórházakkal szemben elvárás, hogy szülés után ne válasszák el a babát az édesanyától. Az újszülött a mama hasára téve némi pihenés után elindul a mell felé, és szopni kezd. Ilyenkor a segítők nem hagyják magára a fiatal családot, de szükségtelenül nem is avatkoznak bele. Ez a legtermészetesebb és leghatékonyabb segítség a szoptatás elkezdéséhez.

A cikk folytatása a Családinet oldalán olvasható.