Laktációs Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzés

Hazai és nemzetközi végzettséget adó Laktációs Szaktanácsadó képzés
indul 2010 szeptemberében!

A Laktációs Szaktanácsadó Vizsgára Felkészítő Szakirányú Továbbképzést a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete hirdeti meg, együttműködésben A “Szoptatásért” Magyar Egyesülettel. A képzés célja humán segítő foglalkozású alapdiplomával rendelkező szakemberek továbbképzése, szemléletének alakítása annak érdekében, hogy munkájukat a laktáció terén korszerű ismeretekkel gyarapodva magasabb szinten végezhessék.

A Semmelweis Egyetem által kiállított “Laktációs Szaktanácsadó” oklevél kiadásának feltétele a szakalapítási dokumentumban meghatározott követelmények maradéktalan teljesítése. Ezen követelmények része, hogy a hallgató sikeresen letegye az IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners) nemzetközi vizsgabizottság által szervezett IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) vizsgát is. A Szak képzési programja a Laktációs Szaktanácsadó szakképzettség megszerzése mellett az IBCLC nemzetközi vizsgára is felkészít. A hazai végzettség csak a nemzetközi végzettség egyidejű megszerzésével szerezhető meg.

A továbbképzést azoknak a BA vagy MA szintű végzettséggel rendelkező, humán segítő foglalkozású szakembereknek hirdetjük meg, akik az IBCLC nemzetközi laktációs szaktanácsadói vizsga mindenkor érvényben lévő jelentkezési feltételeinek is megfelelnek.
Bővebb információ A “Szoptatásért” Magyar Egyesület tanfolyamai c. honlapon olvasható.

Letölthető szórólap