Már 16 kórház bababarát!

Sződy Judit

A Kismama mindent megtett, hogy minél több anya és baba élvezhesse az anyatej áldásait, és munkatársaink is részt vettek a felmérésben: eddig összesen 16 szülészet kapott bababarát címet!

Ha még a szülés előtt állsz, talán fel se merült benned, van-e jelentősége annak, hogy választott kórházad bababarát-e. Többségünk orvost választ, s ehhez képest másodlagosnak tűnik az, amit a szülészet nyújtani tud. Most, amíg a baba még a pocakodban van, elsősorban az foglalkoztat, hogyan fog kijutni onnan.

Ha már szültél, valamivel bonyolultabb lehet a helyzet. Talán minden úgy alakult, ahogy szeretted volna, de lehet, hogy azoknak a kismamáknak a táborát gyarapítod, akik így foglalják össze élményeiket: – A szülés csodás volt, de ami utána következett!!! Azt jobb volna elfelejteni. Senki sem segített igazán a szoptatásban, de mindenki más tanácsot adott. Már első nap tápszert, teát kapott cumisüvegből. A baba csak nappal lehetett velem, de akkor is csak háromóránként szoptathattam. A mellem fájt, éjszakánként szörnyen tele lett. A szülés szuper volt, de ezt az első hetet nem kívánom senkinek!

Az efféle élményektől legnagyobb valószínűséggel a bababarát kórházakban kímélheted meg magad.

A cikk folytatása a babaszoba.hu oldalon olvasható.