Más anya tejével

A szoptatási időszakban akadhat néhány olyan speciális helyzet, amikor egy csecsemőnek pótlásra van szüksége. Az a legjobb, ha ilyenkor saját édesanyja lefejt tejét kaphatja. A második legjobb megoldás egy másik anya teje, és csak a harmadik helyen áll a tápszer. Segítünk a keringő tévhitek eloszlatásában!

Ki kaphat donor női tejet?

Az anyatejadást szabályozó rendelet elsősorban az egészségügyileg nehéz helyzetben lévő gyermekek (koraszülöttek, kis súlyú újszülöttek, felszívódási zavarban szenvedő csecsemők ) számára teszi lehetővé az ingyenes anyatejhez jutást, ha édesanyjuk nem tudja őket a saját tejével táplálni. Ha van elég donor tej, akkor azok az egészséges gyermekek is kaphatnak, akiknek az édesanyja fizikai vagy pszichés okból nem tud elég anyatejet termelni.

Honnan kaphat donor női tejet egy csecsemő?

Ha olyan településen él, ahol van anyatejgyűjtő állomás, akkor ezeken keresztül kaphat elsősorban. Ilyen sajnos csak Budapesten és néhány nagyvárosban érhető el. Egyébként pedig működik a háztól házig tejadás, amikor a védőnő tud abban segíteni, hogy egymásra találhasson a babája igényein felül anyatejet fejő anya és az, akinek valamilyen okból nincs elég teje.

A cikk folytatása a HelloBaby oldalán olvasható.