Mitől lesz több az anyatej?

Míg a várandósság alatt főleg a szülés gondolata foglalkoztatott, kisbabád világra jövetele után már a baba táplálása izgat. Látogatóid minden bizonnyal elmesélik, hogy nekik madártejtől, rántott levestől és sörtől lett jó sok tejük. Párod tejfakasztó bulin tesz meg mindent annak érdekében, hogy megjöjjön a tejed, te pedig feltérképezed a tejserkentők piacát.

A nők a különböző kultúrákban régen is fogyasztottak olyan ételeket és italokat, melyek a hagyomány szerint fokozták a tejtermelést. A mai kor asszonyai is kipróbálnak különböző gyógynövényeket, homeopátiás szereket, ételeket, amelyektől azt várják, hogy sok tejük legyen.

Pedig a megfelelő tejtermeléshez alapvetően nincs szükség tejserkentőkre. A várandósság alatt felkészült a melled arra, hogy kisbabádat táplálni tudd. Valószínűleg érezted, hogy már a várandósságod elején feszült, nőtt a melled. Lehet, hogy ez volt az első jele annak, hogy babát vársz. Aztán kisbabád megszületése után néhány nappal ismét azt érezted, hogy feszülni kezdett a melled, forró és nagy lett. Ez volt a tejbelövellés. Ettől kezdve több tejed termelődik.

A cikk folytatása a HelloBaby oldalán olvasható.