“Puska” a mellretétel öt alapvető és ösztönös mozzanatáról

Sokat olvashatunk a helyes mellretételről kisbabánk érkezése előtt, de ezeket az ismereteket nehéz lehet felidézni, amikor már a karunkban tartjuk újszülöttünket. Rebecca Glover ausztrál tanácsadó ennek a helyzetnek a megkönnyítésére készített egy kicsi, kártya formátumú emlékeztetőt, ha úgy tetszik, puskát. Akár laminálhatjuk is, hogy tartósabb legyen, és tovább használható maradjon, miközben a pizsamánk vagy a köntösünk zsebéből néha elővesszük.

Csak a legfontosabb információk, támpontok vannak rajta, hiszen Rebecca Glover is azt szorgalmazza, hogy az anya és a baba ösztönei vezéreljék a mellretételt. De bátorítást, megerősítést adhat, ha erről a kis kártyáról leellenőrizzük, hogy valóban minden rendben van-e, főként, ha valamilyen nehézséggel találjuk szemben magunkat.

A kártya magyar nyelven ingyenesen letölthető a http://www.rebeccaglover.com.au oldalról.

A “Free download” felirat alatt a név és az e-mail cím megadása után a “Submit” gombra kell kattintani, az innen megnyíló oldalon pedig a felsorolás második eleme, a “Latching behaviours flash card – Hungarian” link nyitja meg a letölthető, nyomtatható magyar verziót.

Ha a mellretétellel kapcsolatban további kérdés merül fel, az LLL szoptatási tanácsadók örömmel segítenek.