Szeptemberben indul a három félévesre bővített laktációs szaktanácsadó képzés!

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karán a hetedik évfolyam tanul azon az egyedülálló továbbképzési szakon, amely egy egyetem és egy civil szervezet – a Szoptatásért Magyar Egyesület – együttműködésével jött létre annak érdekében, hogy a humán laktáció és szoptatásmenedzsment szakterületén magas szintű tudással rendelkező szakemberek képezését megvalósítsa.

A képzés indulása óta eltelt években összegyűlt tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos terülteken az ismeretek még részletesebb oktatása szükséges. Ilyenek például az anyai táplálkozás kérdései, a posztpartum hangulati zavarok hatása a laktációra, és ennek a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatos vonatkozásai, vagy a laktációs ismeretek hatékony átadása.

Az elmúlt hét évben lezajlott társadalmi, kommunikációs változások azt is szükségessé teszik, hogy az interneten zajló szoptatástámogatás, illetve az internetes információszerzés és -továbbítás specifikumairól is részletes oktatást kapjanak a hallgatók.

Ezen felül felmerült az igény arra is, hogy a képzés gyakorlati részeire több idő jusson, hiszen a cél olyan laktációs szakemberek képzése, akik képesek a speciális laktációs problémák megoldására, illetve alkalmasak a szoptatásbarát szemléletmód szakmailag megalapozott, gyakorlatorientált bevezetésére olyan intézményekben is, amelyek még csak a kezdetén állnak ennek a folyamatnak.

A kibővített tananyagot szeptembertől az eddigi kettő helyett három félév során tanítják a képzés felkészült oktatói.


A képzésről bővebb információ itt olvasható: Laktációs Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzési Szak

Jelentkezés: ennek az előzetes jelentkezési űrlapnak a kitöltésével lehetséges.

Jelentkezési határidő: meghosszabbítva a tervezett 2017 augusztusi pótfelvételiig

Nyomtatható szórólap