Szoptatás házon kívül? Ez természetes!A gyermekágy alatt visszanyerted az erődet, az első hetek kezdeti bizonytalanságain sikeresen túljutottatok. A babád gyönyörűen szopizik és fejlődik. Remekül ráhangolódtál a jelzéseire: akár a szunyókálásból megébredve, akár a nézelődésben elfáradva kezd tátogni, cuppogni, nyelvet öltögetni, te máris tudod, hogy szopizni szeretne. kényelmesen elhelyezkedsz kedvenc zugotokban, és mellre teszed a kicsit. De vajon mi történik, ha épp a parkban sétálsz, ügyet intézel vagy egy kávézóban üldögélsz? Esetleg veled van a kolléganőd vagy az anyósod is? Vagy éppen főiskolás fiúk söröznek a szemközti padon?


Cumisüveg-kultúrában élünk. Néha ugyan látni nyilvános helyeken szoptató édesanyát is, ám az ő példájuk inkább különlegességként hat sokak számára a gyakrabban előforduló, így természetesebbnek, normálisabbnak tűnő, cumisüvegből itatgató, játszócumival vigasztaló gondoskodási gyakorlat mellett. 
Nincs hozzászokva az emberek szeme a szabadon szoptató nők látványához. Manapság, mikor a szexualitást a reklámok széles köre használja marketing célokra, a női mell elsősorban a szexualitáshoz kapcsolódik a köztudatban, s ez nem kevés gátlást okoz a szoptató anyákban.
Különösen, ha mások is jelen vannak.

A cikk folytatása a HelloBaby oldalán olvasható.