Szoptatás minikonténerben

Bárhol, bármikor szoptathatsz! – ez Földünk legtöbb országában magától értetődik. Van, ahol törvény is kimondja az anya és csecsemője jogát a nyilvános szoptatáshoz, mégpedig azért, mert annak ellenére, hogy ez a világ egyik legtermészetesebb dolga, ezt a jogot időről időre megpróbálják kétségbe vonni. Ez kellemetlen incidensekhez vezet. Ezek lényege, hogy egyes helyeken megtiltják az anyának a szoptatást. Bár az efféle esetek inkább elszigetelt jelenségek maradnak, mégis elbátortalanítóan hatnak azokra, akik amúgy is bizonytalanok a nyilvános szoptatás megítélésében.

Természetesen, ahogy a nyilvános szoptatás jogát elismerjük, úgy azt is hozzá kell tennünk, hogy azoknak az anyáknak, akik nem szeretnének mások szeme láttára szoptatni, méltányos biztosítani egy védett, csendes sarkot vagy szobát erre a célra közintézményekben, egészségügyi intézményekben, pályaudvarokon és más helyeken, ahol kisbabákkal megfordulnak.

Míg a szoptatást többnyire a kevésbé bevállalós anyák is megoldják bárhol, a fejésről már nem mondhatjuk el ugyanezt. Ugyan ki ülne le mondjuk egy plázában vagy a kormányhivatal ügyfélvárójában fejni???

A cikk folytatása a HelloBaby oldalán olvasható.