Szülésbeszélgetések

A „Szülésbeszélgetések” egy-egy foglalkozásán a résztvevőknek alkalmuk lesz körüljárni a szülés aktuális, vagy épp már, és talán még távolinak tűnő, mégis mindenkit érintő és foglalkoztató életeseményt. A beszélgetéseket a szülés-születés témájával foglalkozó pszichológus vezeti.

A „Szülésbeszélgetések” nem hagyományos értelemben vett „felvilágosítás”, hanem érzések, gondolatok, feltevések, tapasztalatok megbeszélése, megosztása egymással. Ezek előcsalogatására fotókkal, filmekkel, gondolatébresztő felvetésekkel készülünk.

Szívesen vesszük, ha ki-ki magával hozza barátját, barátnőjét, szerelmét, vagy épp szüleit Aki(k) kedvet kap(-nak) a témához, többször is jöhet(-nek), hiszen várhatóan minden alkalom más és más jellegű lesz.

A foglalkozásokon az Eötvös Loránd Tudományegyetem néhány tanár-szakos hallgatója is részt vesz, akik néhány év múlva esetleg saját osztályaikkal beszélik meg ezeket a kérdéseket. Ők az élet más izgalmas („sikamlós”) területéről is hoznak témákat: szexualitás, szerelem, halál, párválasztás, elköteleződés, kiszolgáltatottság, kontroll(vesztés), testideál, intimitás, és így tovább…

Vezeti: Dr Varga Katalin pszichológus

Szerdánként 12-13.30 Első alkalom: 2013. február 13.

Bővebb információ az Aktív Szülés Program honlapján.