Továbbképzés Catherine Watson Gennával

Az Egyensúly Közhasznú Egyesület “Gyakori problémák az anyatejes táplálásnál” címmel továbbképzést szervez 2013. július 4-6. között, amelyre szeretettel vár minden érdeklődőt.
A továbbképzés helyszíne: Griff Hotel Budapest XI. ker. Bartók Béla u. 152.

Előadások

Hogyan segíthetjük a csecsemőket a korrekt szopási technika elérésében?
Előadó: Catherine Watson Genna
Az előadás a csecsemők szopási technikájával foglalkozik, áttekintve annak anatómiai vonatkozásait és korrekciós lehetőségeit. Az egyes technikákat videó felvételekkel és fotókkal illusztrálja az előadó.

Gyakori laktációs problémák menedzsmentje az anya és az újszülött szempontjából
Előadó: Dr. Várady Erzsébet
Az előadás során érintjük, az elégtelen tejtermelés/tejbevitel problematikáját, a mellbimbó formája és nagysága hogyan befolyásolja a szoptatást, illetve a megoldási lehetőségeket.

Szoptatás és a mastitis
Előadó: Dr. Sarlai Katalin
A mell túltelődésének okai, megelőzése, a mastitis okai, formái, kezelése

A csecsemő kezei és a szoptatás
Előadó: Catherine Watson Genna
A csecsemők különböző módokon használják a kezeiket a mell keresése, a mellre tapadás és a szoptatás alatt. Az előadás bemutatja, hogyan lehet ezeket a mozdulatokat a szoptatás menetében hasznossá tenni.

Elégtelen mellretapadás az első 48 órában és később
Előadó: Catherine Watson Genna
Az előadás fókuszában a mellre tapadás segítése áll, gazdagon illusztrálva fotó és videó részletekkel.

A szülés-születés minősége és az anya-gyerek kapcsolat
Előadó: Dr. Varga Katalin
Az időre született, egészséges emberi újszülött is rendkívül gyámoltalan, folyamatos gondoskodást, ellátást igényel hosszú időn át. Ennek a kialakulását olyan neurokémiai rendszer szabályozza az anya és gyermeke közötti kötődést, illetve a gondozási feladatok ellátását, amely egyúttal megfelelő motivációs-érzelmi alapot is teremt e hosszan tartó tevékenységre. Ennek a rendkívül összetett neurobiológiai szabályozási rendszernek egy kitüntetett tagja az oxitocin, melynek szerepéről szól az előadás.

A Dévény Speciális Manuális Technika Gimnasztika Módszer (DSGM) jelentősége a szopási problémák megoldásában
Előadó: Mézám Zsuzsanna DSGM szakgyógytornász, Dévény Anna Alapítvány
Tapasztalataink szerint a szopási problémák hátterében az esetek döntő többségében izomtónus eloszlási zavar áll. Ennek megoldása a Dévény-módszer speciális manuális technikájával lehetséges, amely normalizálja és működőképessé teszi a feszes és csökkent tónusú izomzatot.

Jó mellre tapadás, rossz mellre tapadás: a kapcsolódás árnyalatai
Előadó: Catherine Watson Genna
A radiográfia fejlődésével rengeteg információ áll rendelkezésünkre, amelyek segítségével megismerhetjük a szopás folyamatát. Szoptatási tanácsadóként elősegíthetjük az anya-baba kapcsolódás optimalizálását azáltal is, hogy megértjük, hogyan használják az újszülöttek és csecsemők a nyelvüket a szopás során, illetve hogy mik az egyes viselkedési válaszok kiváltó okai.

Műhely munka laktációs szaktanácsadóknak (IBCLC) és LLL vezetőknek

A rövid nyelvfék és a szoptatás
Előadó: Catherine Watson Genna
Az előadás lépésről-lépésre bemutatja nyelv mobilitásának, a rövid nyelvfék típusainak felmérését, vizsgálatát, hogyan lehet az újszülött- anya párost segíteni a szoptatásban.

Bevezetés a szenzoros integrációs elméletbe
Előadó: Catherine Watson Genna
Rövid áttekintést kaphatunk a szenzoros integrációs elméletről, arról, hogyan befolyásolhatja annak hibás működése a szoptatást, illetve hogyan segíthetünk az ilyen problémával küzdő anyáknak és babáknak.

A szopás hangjainak fonendoszkópos megfigyelése
Előadó: Catherine Watson Genna
A cervikális auszkultáció, azaz a szoptatás alatti fonendoszkópos hallgatózás a csecsemő nyakánál és állánál, rendkívül hasznos eszköz lehet a szoptatási tanácsadó kezében, amikor a szívás-nyelés-levegővétel ritmusát akarja felmérni. Ez a haladóknak szóló előadás hangfelvételek segítségével fogja bemutatni, milyen problémákat lehet beazonosítani a módszer segítségével.

További információ a mellékelt meghívóban.