Vadonatúj szaklap!

2006 márciusában Breastfeeding Medicine címmel új tudományos orvosi folyóirat látott napvilágot.
A folyóiratot szerkesztői azért indították útjára, hogy segítsék az orvosokat a szoptatás valamennyi bonyolult összefüggésének és hasznának megértésében.
A Breastfeeding Medicine felöleli a szoptatás összes – mind az anyával, mind a csecsemővel kapcsolatos – orvosi vonatkozását.

A legjobb bizonyítékokon alapuló kutatási eredmények iránti kereslet növekedésével párhuzamosan ez az interdiszciplináris folyóirat dokumentálni fogja a rövid- és hosszútávú hatásokat, különös hangsúlyt helyezve a nem-szoptatás kockázataira.
A Breastfeeding Medicine eredeti kutatási eredményeket, áttekintő és esettanulmányokat tesz közzé, amelyek felölelik a laktációs medicinához tartozó témák széles spektrumát, többek között: a szoptatás járványügyi és élettani hasznát; a mesterséges táplálás egészségügyi kockázatait; a szoptatás hatásait a fizikai és lelki egészségre; a szoptatás támogatását egészségben – betegségben; indikációkat és kontraindikációkat; a szoptatás és gyógyszerszedés kérdéseit; valamint a kapcsolódó társadalmi, kulturális és gazdasági témákat.

A Breastfeeding Medicine az Academy of Breastfeeding Medicine hivatalos lapja.

A bemutatkozó szám ingyen letölthető

Eredeti hír